Menu

Lösningar

Effektfulla lösningar

Vår verksamhet bygger alltid på öppen och konfidentiell kommunikation. Vi är kundernas strategiska partner som inte enbart tillverkar förpackningar, utan som också skapar mervärde och kostnadsbesparingar. Här kan du ta del av lösningar som vi har levererat till våra kunder.

CASE: VMI-projekt, Altia Rajamäki

Ready, steady, go

Altia inledde diskussioner om förpackningsleveranser med Adara i april och redan i juni var verksamheten i full gång. VMI innebär att Adara följer upp kundens lagersaldon och fyller på lagret med leveranspartier av överenskommen volym. Kunden gör i sin tur plats för wellpappen i lagret utifrån leveransvolymen.

”Det bästa är priset och att lösningen är så enkel. Vi behöver inte beställa wellpapp och inte nödvändigtvis ens följa upp saldona. Adara fyller på våra lager utifrån åtgångsprognoser som vi skickar. Det finns alltid rätt mängd förpackningar i lagret och vi kan koncentrera oss på andra uppgifter. Vi meddelar endast åtgången till Adara, och fakturorna fastställs utifrån den”, säger Marika Qvist, Sourcing Manager på Altia.

Utmärkt förhandsplanering – fantastiskt slutresultat
”Till en början hade vi projektmöten där vi gick igenom vilka specifikationer VMI kräver. Vi gjorde de nödvändiga ändringarna i Altias system och därefter har processen fungerat mycket bra. Vi går regelbundet igenom produktprognoser vid möten med leverantörer, och produkter byts ut vid behov”, säger Marika Qvist.

”Jag rekommenderar absolut denna lösning även för andra kunder. Allt har fungerat utmärkt och Adaras kunniga service har övertygat oss fullständigt.”