Uutiset
 

Adara suunnitteli Kotkamillsille kierrätettävien kahvikuppien keräysastian


Muovijäte käy luonnon päälle

Koska kuluttajien käyttäytyminen ja jätehuolto eivät monissa maissa ole pysyneet muovien kulutuksen vauhdissa, luontoon heitetty muovijäte on merkittävä ympäristöongelma.

Pelkästään Iso-Britanniassa käytetään 7 miljoonaa muovia sisältävää kertakäyttökuppia päivässä eli 2,5 biljoonaa kuppia vuodessa.*


Kotkamills on kehittänyt täysin kierrätettävän kahvikupin, joka ei sisällä muovia

Kotkamills julkaisi Facebookissa ”Muoviton maaliskuu” -haasteen, jossa kerrotaan kierrätettävän kartonkikupin tarina.

”Kun kahvi on juotu, käytetty kuppi jatkaa matkaansa. Jotta kartongin kuidut saadaan talteen ja uudelleen käyttöön, kupit kerätään kierrätyslaatikkoon.” – Kotkamills

Tarvittavan kierrätyslaatikon suunnitteli Adara.


Adara osallistuu ScanStar 2018 -pakkauskilpailuun kierrätettävien kahvikuppien keräysastialla

Adara osallistuu tällä keräysastialla ScanStar 2018 -kilpailuun. Täysin kierrätettävä kahvikuppien keräysastia on samalla roska-astia, jota ei tarvitse erikseen purkaa vaan se pulpperoidaan sellaisenaan. Näin kuppien ja kierrätysastian puukuidut voidaan käyttää raaka-aineena uusiin paperi- tai kartonkituotteisiin. Tämän ainutlaatuisen idean avulla maailmaa voidaan parantaa kahvikuppi kerrallaan.

Pakkauksella tavoitellaan menestystä ja se täyttääkin kaikki ScanStar -kilpailun arviointikriteerit:

Idea on uusi, se suojaa käytetyt kupit. Onnistuneen muotoilun lisäksi se on käyttäjä- ja ympäristöystävällinen.

ScanStar on pohjoismainen pakkauskilpailu, jonka SPA eli Scandinavian Packaging Association on järjestänyt vuosittain vuodesta 1969 lähtien. Kilpailu on avoin kaikille pakkausratkaisuille, jotka on suunniteltu, rakennettu tai tuotettu jossakin Pohjoismaassa. Myös pohjoismaalaisen yrityksen tilaama pakkaus voi osallistua kilpailuun.