Kundberättelser

VERKNINGSFULLA LÖSNINGAR

Vår verksamhet bygger alltid på öppen och förtrolig kommunikation med kunderna. Vi är våra kunders strategiska partner. Vi levererar lösningar som ger genuint mervärde och kostnadsbesparingar, utöver själva emballaget. Här kan du läsa om lösningar som vi har tagit fram för våra kunder.

CASE: BILLEBEINO

UTGÅNGLÄGE

Hur passar kartongerna med växlande teman in i Billebeinos övergripande marknadsföringsprofil? ”Vi har tillsammans med vår grafiker hittat en kul stil för Billebeino-kartongerna. Texten BILLEBEINO som löper runt kartongen är alltid densamma och annars anpassas trycket efter temat i kollektionen. Jag anser att kartongen i vilken kunden får vår produkt ska motsvara vårt varumärke, och Adaras kartonger gör just det.”

MÅLSÄTTNING

Vad vill ni uppnå med att ändra trycket enligt tema och har ni lyckats med det? ”Som sagt håller vi en enhetlig linje i kollektionen och kartongerna. Bilderna för sommarkollektionen är mer färggranna än på vinterkartongen. Vi har också en standardkartong i rött-svart-vitt, som vi inledde samarbetet med. Dessutom kan vi promota olika kollaborationer genom att variera trycket. Vi har till exempel Billebeino x Phantom, Billebeino x Original Long Drink och nu senast Billebeino x New Balance, som alla har fått egna kartonger. Att designa kartongerna har varit ett kul projekt och jag anser att vi har uppnått det som vi ville med dem. Kartongen är lätt att vika på lagret, den är robust och dessutom garanterat iögonenfallande på posten eller då kunden hämtar den.”

RESULTAT

Har ni fått respons från kunderna om kartongerna? ”På sociala medier har vi fått positiv feedback i form av bilder på kartongerna. Folk lägger ut videor och foton på Instagram när de har hämtat produkten och ofta syns där också en Billebeino-kartong.”

 

 

FRAMTID

Hur ser ni på framtiden för digital tryckning och samarbetet med Adara? ”Ur vår synvinkel har samarbetet fungerat bra. Med digital tryckning får vi just den variation i designen som vi vill ha och orderkvantiteterna är lämpliga. Kartongerna levereras alltid inom utsatt tid, vilket är jätteviktigt för oss.”

CASE: VMI-PROJEKT, ALTIA RAJAMÄKI

Altia inledde diskussionerna om förpackningsleveranser med Adara i april och redan i juni var verksamheten igång. VMI, eller leverantörsstyrda lager, innebär att Adara har insyn i kundens lagernivåer och fyller på lagret med överenskomna leveranskvantiteter. Kunden reserverar å sin sida tillräckligt med lagerutrymme för kartongerna.

”Det bästa är att det är smidigt och prisvärt. Vi behöver varken beställa kartong eller nödvändigtvis ens följa upp lagernivåerna. Adara fyller på lagret enligt den beräknade förbrukningen som vi meddelar. Vi har alltid rätt mängd förpackningar på lager och kan koncentrera oss på andra uppgifter. Vi redovisar bara förbrukningen till Adara som fakturerar enligt den,” säger Marika Qvist, som är Sourcing Manager på Altia.

UTMÄRKT FÖRHANDSPLANERING – PERFEKT RESULTAT

”I början hade vi projektmöten där vi gick igenom specifikationerna för VMI. Efter de nödvändiga justeringarna i Altias system har processen fungerat utmärkt bra. Vi ser regelbundet över produktprognoserna på leverantörsmöten och byter ut produkter om det behövs”, fortsätter Marika Qvist.

Jag kan absolut rekommendera det här konceptet för andra kunder. Allt har fungerat som det ska och vi är fullständigt övertygade om Adaras kunniga service.

CASE: OPTIMAL HYLLPÅFYLLNING

READY, SET, GO

Hyllpåfyllning står för över en tredjedel av tidsåtgången i en butik. Varje onödigt moment eller onödig rörelse bromsar upp en process som ska löpa smidigt och felfritt och minimera olägenheterna för kunderna. I en bra butiksförpackning har materialåtgången optimerats och materialfraktionerna kan återanvändas. Adara började ta fram de butiksförpackningar för potatismjöl och färsk pasta som används i dag utifrån centralaffärernas kriterier. Videorna åskådliggör skillnaderna i förpackningarnas användbarhet.

 

POTATISMJÖL

Letar du efter effektivare förpackningslösningar? Se på videon hur en perforerad förpackning och en omslagsförpackning skiljer sig från en traditionell kartong. Vilken modell väljer du?

FÄRSK PASTA

Letar du efter effektivare förpackningslösningar? Se på videon hur en kartong med rivtejp och en perforerad förpackning skiljer sig från en traditionell kartong. Vilken modell väljer du?