Aktuellt
 

VÄRLDENS BÄSTA FÖRPACKNINGAR HAR VALTS. ADARA TILLDELADES UTMÄRKELSEN WORLDSTAR 2018

Adara Pakkaus Oy tilldelades utmärkelsen Scanstar 2018 i den skandinaviska förpackningstävlingen. Den vinnande sviten fortsatte på förpacknings-VM på Worldstar 2018.

Adara Pakkaus tilldelades utmärkelsen Worldstar för en insamlingscontainer designad av Kaisa Pietilä för Kotkamills. Använda plastfria kartongbägare staplas inuti varandra i containern, som sedan kan källsorteras som kartong som den är.

”Vi är ett finländskt företag som tillverkar wellpapp och wellpappförpackningar. Vår ambition är att vara den mest flexibla och tillförlitliga partnern för förpackningsindustrin och inom butiksreklam i Finland. Worldstar är ett bevis på att vi gör rätta saker med respekt för miljön”, säger försäljningschef Antti Airaksinen på Adara Pakkaus Oy.

”Kotkamills nya plastfria kartongprodukter är ett stort steg mot en renare miljö och en cirkulär ekonomi. Som en pionjär i branschen levererar vi plastfria material för konsumentförpackningar och för mat- och dryckeskärl. Insamlingscontainern för kartongbägare gör det lättare för konsumenterna att källsortera bägarna”, säger vd Markku Hämäläinen från Kotkamills Oy.

Den internationella förpackningstävlingen Worldstar ordnas varje år. I år inlämnades 319 bidrag från 35 länder. Juryn sammanträdde i Jinan i Kina i oktober och prisutdelningen sker i maj i Prag. Finländska förpackningsaktörer kan delta i tävlingen om världsmästerskapet genom att först delta i den samnordiska tävlingen Scanstar. Förpackningar som tilldelats Scanstar får tävla om Worldstar. I Finland representeras bägge tävlingarna av Finska Förpackningsföreningen rf.