Menu

Paluu tulevaisuuteen, jossa haasteet ratkaistaan yhdessä

Mikko Erma aloittaa Adara Pakkaus Oy:n myynti-ja markkinointijohtajana.

Mikko siirtyy tehtäväänsä De Laval –konsernin maataloustarvikkeiden tukkukauppaa ja maitosuodattimien valmistusta harjoittavasta Pelma Oy Ab:stä, jonka toimitusjohtajana hän toimi vuosina 2010-2018.

Mikko on valmistunut tuotantotalouden diplomi-insinööriksi Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta vuonna 2005.

Aaltopahvin asiantuntija ja paluumuuttaja

Ensi kosketuksen aaltopahviin Mikko sai jo työskennellessään heti opintojen päätyttyä pakkausinsinöörinä Orkla-konserniin kuuluvan Felix Abba Oy Ab:n Lahden tehtailla, jossa hän vastasi mm. salaatinkastikkeiden ja Jacky-tuoteperheen pakkausalustojen hankinnasta.

Paluumuuttajan Mikosta tekee työskentely Adaran edeltäjällä, Peterson Packaging Oy:ssä asiakaspalvelupäällikkönä vuosina 2006-2009, jolloin hän vastasi muun muassa mittavan ERP-projektin läpiviennistä.

Kestävä kehitys ei synny siiloissa

”Paluu takaisin tuntui helpolta, koska Adarassa on hyvä meininki. Ymmärretään, että tulevaisuudessa menestytään vain puhaltamalla yhteen hiileen; ongelmat tunnistetaan ja ratkaistaan yhdessä yrityksen parasta ajatellen.

Itseäni luonnehtisin pragmaattiseksi ongelmien ratkaisijaksi, jossa on myös hieman maailmanparantajan vikaa. Tavoitteeni on tuottaa asiakkaille ratkaisuja, joiden avulla voi paitsi säästää aikaa, vaivaa ja rahaa, niin myös samalla pystyä suojelemaan ja säästämään luontoa.”

Arki unohtuu kaukalossa ja kaukana kotoa

Tamperelaisena Mikon harrastuksiin kuuluu (tietysti) jääkiekko sekä pelaajana, että Tapparassa pelaavan poikansa joukkueen apuvalmentajana. Lomien kohokohtiin kuuluu matkustaminen yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Vakiokohteeksi on muodostunut Italian eri kolkat, mutta muutenkin Välimeren seutu kiehtoo.