Menu
Pakkauslaakso - aaltopahvia ja muita pakkausmateriaaleja

Pakkauslaakso

suomalainen pakkausalan ekosysteemi

Tausta

Kaksi tekijää puolustaa pakkaukseen liittyvien mahdollisuuksien nostamista esille. Toisaalta pakkaukset usein mielletään ongelmiksi, toisaalta juuri kukaan ei ymmärrä pakkauksen ympärille rakennetun taloudellisen kasvun mahdollisuuksia Suomessa. Kun hallitus hakee keihäänkärkiä ja kasvua, on nyt oikea hetki toimia.

Idea pähkinänkuoreen pakattuna

Suomessa on jo kaikki tarpeellinen (pakkaajat, edelläkävijäloppukäyttäjät, materiaalinvalmistajat, RFID -teknologia, jne.), jotta voimme luoda kansainvälisesti ainutlaatuisen pakkausklusterin kokonaisratkaisujen, innovaatioiden ja kasvun aikaansaamiseksi. Kokonaiskonsepti pitää kuitenkin esittää ymmärrettävästi ja saada se esiin myös hallituksen ohjelmiin.

Osallistujat

Pakkausyhdistyksen siipien alla arvoketjusta valittiin edustavat yritykset ja kahdentoista toimijan yhteistyökykyinen kokoonpano sai hankkeen liikkeelle. Työn toteuttajana toimi Pöyryn ”Uudet teknologiat ja bio”-divisioona tiiviissä yhteistyössä Suomen Pakkausyhdistys ry:n ja osallistuneiden yritysten kanssa. Adara Pakkaus on mukana Pakkauslaakso–hankkeessa viemässä Suomen pakkausalaa eteenpäin.

Pakkauslaakso-hankkeen ensimmäisen vaiheen raportti on nyt luettavissa Pakkausyhdistyksen sivuilla.