Uutiset
 

Kaisa Pietilän suunnittelema kahvikuppien keräysastia palkittiin ScanStar 2018 -kilpailussa Tanskassa

ScanStar 2018 -kilpailun palkinnot jaettiin 13.11.2018 Tanskan Herningissä järjestettyjen FoodTech-messujen yhteydessä. Adaran Kaisa Pietilä palkittiin Kotkamills Oy:lle suunnitellulla täysin kierrätettävällä kahvikuppien keräysastialla, joka on samalla roska-astia, jota ei tarvitse erikseen purkaa vaan se pulpperoidaan sellaisenaan.

Pohjoismaiden parhaiden pakkausten ScanStar 2018 -palkinto Adaralle

Adara Pakkaus Oy on voittanut pohjoismaisten pakkausalan toimijoiden kilpailussa ScanStar 2018 -palkinnon Kotkamills Oy:lle suunnitellulla kierrätettävien kahvikuppien keräysastialla. Yhteispohjoismaiseen kilpailuun osallistui yhteensä 23 pakkausratkaisua Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Norjasta.

Pakkauksen on suunnitellut Adara Pakkaus Oy:n Kaisa Pietilä. Täysin kierrätettävä kahvikuppien keräysastia on samalla roska-astia, jota ei tarvitse erikseen purkaa vaan se pulpperoidaan sellaisenaan. Näin kuppien ja kierrätysastian puukuidut voidaan käyttää raaka-aineena uusiin paperi- tai kartonkituotteisiin. Tämän ainutlaatuisen idean avulla maailmaa voidaan parantaa kahvikuppi kerrallaan.

Tuomariston kommentit: ”Käytön jälkeen keräysastiaan laitetut kartonkiset juomakupit pinoutuvat eikä kuppikaaosta synny, kuten heitettäessä ne tavalliseen roskakoriin tapahtuisi. Tämä on erittäin hyvä tapa kerätä käytetyt kupit ja kuljettaa ne kierrätykseen. Säiliö kuppeineen kelpaa sellaisenaan kartonkikeräykseen. Säiliön pinnat tarjoavat myös hyvät mahdollisuudet tuotteen brändäykseen ja kuppien tuoteominaisuuksista informoimiseen.”

Kestävä kehitys ja käytettävyys olivat edelleen trendinä kilpailutöissä. Kilpailutöiden materiaaleja hallitsi tällä kertaa kuitupohjaisuus – vain muutama kilpailuun osallistunut pakkaus oli valmistettu muovista. Kilpailun tuomaristo arvosti palkintokriteereissään pakkausten suojaavuus- ja käytettävyysominaisuuksia, hyvää käyttäjäkokemusta, pakkauksen tarjoamaa tietoa ja kestävää kehitystä, samoin kuin helppoa hävitettävyyttä käytön jälkeen.

ScanStar on yhteispohjoismainen pakkausalan toimijoiden kilpailu, joka on järjestetty vuodesta 1969. Kilpailu on avoin kaikille Skandinaviassa suunnitelluille tai valmistetuille pakkauksille. Sen järjestämisvastuussa ovat vuorovuosina Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan pakkausalan toimialajärjestöt. Suomessa kilpailua edustaa Suomen Pakkausyhdistys ry.